INDIJA - AYURVEDA LUXURY INDIJA - AYURVEDA LUXURY | Krstarenja & Putovanja

INDIJA - AYURVEDA LUXURY

15 dana
Cijena od:
2.364,00 €
17.811,56 HRK
*plativo u HRK po prodajnom tečaju HNB na dan sklapanja ugovora do 31.12.2022.
Indija
U ponudi vrhunski hoteli, ajurvedska terapija prema programima, potrebama pojedinca u zdravstvene svrhe i wellness uživanja. Uživajte na plaži ili bazenu, uz posebno pripremljenu ajurvedsku prehranu.

Program putovanja

AYURVEDA

znanost o životu

 

Sam izraz “ayurveda” to i  objašnjava. Ayu znači život, a veda znanje.

 

Mnogi znanstvenici smatraju ayurvedu najstarijom medicinskom tradicijom.

Nastala je u Indiji prije više od 5000 godina – mnogi smatraju da je ona najstariji sustav medicine i zdravstvene zaštite u svijetu. Njezinih osam glavnih grana (ginekologija i porodništvo, pedijatrija, oftalmologija, otorinolaringologija, toksikologija, gerijatrija, kirurgija i internamedicina) obuhvaćaju većinu specijaliziranih područja medicine koje se prakticiraju i danas.

Ayurveda tvrdi da je zdravlje temelj svega, ali tek kada je potpuno –  tjelesno, emocionalno, psihološko i duhovno – jednom riječi, cjelovito.

Definirajući zdravlje, Ayurveda nas upućuje na cjelinu – zdravlje nije samo odsutnost bolesti, već lakoća življenja – radost stalno prisutna u nama!

 

Ayurveda nije orijentirana na bolest ili eliminiranje mikroba, jer to ne rješava problem trajno. Ona je usredotočena na uravnoteženje energetskih tokova pojedine osobe te na poboljšanje kvalitete probave, tjelesnih tkiva i kanala. Time jačamo tijelo i njegove prirodne obrambene sustave čime omogućujemo efikasnu obranu od bolesti.

Ayurveda posebice naglašava prevenciju i potiče održavanje zdravlja kroz adekvatnu prehranu, stil života, detoksikaciju, korištenje biljnih tonika i vježbi kao što su yoga, meditacija i sl. Prevencija, liječenje ili rejuvenacija, sve su opcije individualno prilagođene. Budući da smo svi različiti, svaka dijagnoza i liječenje su specifični za svakog pojedinca te ne mogu biti standardizirani. To je jedan od važnijih doprinosa ayurvede području medicine.

 

U ayurvedi, svaka osoba ima jedinstvenu energetsku shemu, tj. jedinstvenu psiho-fiziološku konstituciju. Ova se konstitucija određuje omjerom tri “doshe” (bioenergetskih regulatora, nazvanih Vata, Pitta i Kapha).

Vata je energija kretanja, Pitta je energija metabolizma, a Kapha je energija podmazivanja i strukture.

 

Ayurvedska dijagnoza i liječenje

Liječnik, specijalista ayurvede uspostavlja dijagnozu pomoću svih pet osjetila: putem izravnog ispitivanja, očitavanja bila, promatranja jezika, očiju i cjelokupne fizičke pojave osobe, slušajući glas i disanje osobe te naposljetku zaključivanjem. Nakon dijagnoze se donose simptomatske mjere i mjere čišćenja kako bi se vratila ravnoteža, a zatim se daju preporuke o prehrani i načinu života koji će pomoći uklanjanju uzroka.

Ukratko, ayurveda je usredotočena na sve aspekte našega bića – tijela, uma i duše. Ona prepoznaje da je svatko od nas jedinstven, da svatko od nas drugačije reagira na životne situacije i okolinu te da svatko od nas ima različite jake i slabe točke. Kroz uvid, razumijevanje i iskustvo, ayurveda nam daje dragocjeno znanje o nedjeljivoj prirodi sveg života i našoj individualnoj integraciji u harmoniju.

 

 

Ayurveda i moderno doba

S obzirom na svoj sveobuhvatan pristup, Ayurveda danas iskazuje velike potencijale kao disciplina komplementarna modernoj medicini. Prednost ajurvedskog pristupa je prije svega izostanak negativnih nuspojava. Ajurvedski biljni preparati imaju dodatne pozitivne učinke na čitav organizam – kada se uzima neki ajurvedski pripravak sa svrhom da se poboljša funkcija jednog organa, taj pripravak istovremeno podržava zdravo funkcioniranje ostalih organa u tijelu.

 

INDIJAKERALA

 

VODIMO VAS NA IZVORIŠTE AYURVEDE U INDIJU – DRŽAVU KERALA, GDJE SE NALAZE VRHUNSKI HOTELI I RESORTI KOJI IMAJU SVOJE  LIJEČNIKE SPECIJALISTE AYURVEDE, TERAPEUTE PANCHAKARMA I IZVORNE TRADICIONALNE LIJEKOVE IZ KERALE.

 

NAŠA AGENCIJA SURAĐUJE S MNOGIM HOTELIMA I RESORTIMA U KERALI, TE VAM U CIJELOSTI ORGANIZIRAMO VAŠ AYURVEDA BORAVAK U INDIJI.

 

…. KAO ŠTO MOŽETE VJEŽBATI I JOGU.

 

ŽELIMO DA ODVOJITE ZA SEBE I SVOJE NAJBLIŽE VRIJEME I PROVEDETE NEZABORAVNE TJEDNE U INDIJI UZ TERAPIJE AYURVEDE I GARANTIRAMO VAM DA ĆETE ŽELJETI SVOJE ZDRAVLJE REDOVITO ODRŽAVATI UZ AYURVEDU.

 

NE SMIJEMO ZABORAVITI NAGLASITI PRIMAMLJIVU INDIJSKU KUHINJU PRIPREMLJENU OD DOMAĆEG UZGOJENOG ORGANSKOG POVRĆA .

Broj osoba:
Polazak:

Galerija slika

Video

American Express  Diners Club International  Visa  MasterCard  Maestro  DinaCard  Discover
MasterCard® SecureCode™  Verified By Visa  Corvuspay.hr
© Generel Destination Guide - Cruise & Travel - All rights reserved.