INDIJA - NEW DELHI - KERALA BOŽJA ZEMLJA INDIJA - NEW DELHI - KERALA BOŽJA ZEMLJA | Krstarenja & Putovanja

INDIJA - NEW DELHI - KERALA BOŽJA ZEMLJA

16 dana
Cijena od:
1.206,00 €
9.086,61 HRK
*plativo u HRK po prodajnom tečaju HNB na dan sklapanja ugovora do 31.12.2022.
Indija
Najveća kvaliteta života u Indiji, mirna I netaknuta, Kerala je najurednija država u Indiji koja je podjeljena na 14 područja.

Program putovanja

S Arapskim morem na zapadu, Western Ghats se nalazi 500-2700 ms istočno I okružen je sa 44 rijeke. Kerala uživa jedinstvene geografske značajke koje su je učinile  jednom od najtraženijih turističkih odredišta u Aziji. Ravnomjerna klima, razvedena obala sa prekrasnim plažama, smirujuće smaragdno more,  brdovito područje I egzotične životinje. Područje nudi :  Ayurveda zdravstvene programe, veličanstvenu umjetnost,  mnoštvo festivala, bogatu povijesnu I kulturnu baštinu te  egzotičnu gastro ponudu...Sve to nudi jedinstveni doživjaj pa čak I više. Ove šarmantne destinacije su udaljena 2h vožnje jedna od druge. Rijetko koja destinacija nudi ovakvu raznoliku ponudu.

 

Kerala (Indijski najbogatiji dio ) - svjetski poznate zdravstvene klinike, najmanja smrtnost dojenčadi I najveća životna stopa. Najveća kvaliteta života u Indiji, mirna I netaknuta, Kerala je najurednija država u Indiji koja je podjeljena na 14 područja, I većina tih područja nudi proizvode tipične za njihov kraj.

 

 

DAN 01.                        POLAZAK IZ HRVATSKE

Polazak iz Zagreba.

DAN 02.                        DOLAZAK U DELHI

Dolazak u Delhi u ranojutarnjim satima avionom. Upozanavanje s Indijskim predstavnikom putovanja, transfer do hotela. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Doručak u hotelu.

Nakon doručka, kratki sastanak sa vodičem u lobiju hotela. Početak razgleda Delhia.

Jutarnje razgledavanje po starom djelu Delhia, prolazeći Red Fort, posjećujemo Raj Ghat (Memorijalni centar Mahatma Gandhija).  Jama Masjid – najveća džamija u Indiji. Vozeći se po ChandaniChowk, prolazimo pored najveće avenije Mughal Royalty koja je danas najprometnije trgovačko područje grada. Malim stazama ChandaniChowk moguce je I provozati se na biciklama (uz dozvolu lokalne uprave).

Slobodno vrijeme za ručak (nije ukljuceno u cijenu, po vlastitom izboru).

Popodnevno razgledavanje New Delhija.  Posjet mauzoleju cara Humayun – preteča Mugal stila arhitekture I impozantnog ,  modernog Lakshminarayan hrama – QutubMinar. Prolazeći Indijska “vrata” (ratni memorijal svim poginulim Indijskim vojnicima), dolazimo do predsjedničke rezidencije – Viceroy palače, Parlamenta I zgrade Sekretarijata – zanimljiv spoj Viktorijanske arhitekture I 20.stoljeća.

Noćenje u hotelu.

 

DAN 03.                    DELHI - KOCHI (JUTARNJI LET)

Odjava iz hotela (doručak : launch paket). Transfer do aerodrome. Let za Kochi.

Dolazak u Kochi. Nakon tradicionalne dobrodošlice “Swagat”, turistički predstavnik će se upoznati s vama te vas otpratiti do hotela na prijavu.

Kochi ima povijesnu trgovačku vezu morem sa Bliskim Istokom, mediteranskim dijelom Europe, Britanijom I Nizozemskom. Jedna je od najvećih prirodnih luka na Arapskoj obali. Kozmopolistki karakter grada se odražava na arhitekturi,  koje predstavljaju različite regije svijeta.

Popodne je predviđeno za razgledavanje grada.

Odlazimo na poludnevni izlet po Kochi, sa obilaskom St.Francis crkve, Nizozemske palače (sagradili su je Portugalci), grad Jew, Židovska sinagoga sagradjena 1568.g., veličanstveno ukrašene pločicama od sihija i belgijskim lustera. Veliki svitak starog Zavjeta se tu moze vidjeti. Također ćemo posjetiti tržnicu začina, gdje se u zraku osjeća miris začina koji su doneseni iz svih krajeva svijeta.

Cheenavala – kineske ribarske mreže su unikatne za Kochi. Vjeruje se da su trgovci sa dvora kineskog vladara Kublai Khan ovdje donijeli mreže.

Navečer preporučamo da pogledate najpopularniji klasicni ples, Kathakali.

Večera I noćenje u hotelu.

 

DAN 04.                   KOCHI – MUNNAR              (vožnja 150 KM/ 4 h)

Nakon  doručka, napuštamo hotel te vožnjom s autobusom nastavljamo do Munnara, najpopularnijeg odredišta na brdu u južnom dijelu Indije.  Munnar je okružen s tri planine: Mudrapuzha, Nallathanni I Kundala. Nekadašnje poznato odmaralište Britanskih vojnika na sjeveru Indije. Pitoreskni grad, plantaže čaja, trekking I odmor čine Munnar unikatnom destinacijom.

Večera I noćenje u hotelu u Munnaru.

 

DAN 05.                  MUNNAR - PERIYAR           (vožnja 160 KM/ 4 h)

Jutro je rezervirano za razgled okolice Munnara. Okruženo plantažama zelenog čaja I planinama, obiluje egzotičnom florom I faunom. Uživajte u obilasku I starog dijela Munnara, koja uključuje staru, povijesnu Katoličku crkvu sa original četrnaest drvenih klupa. Također ćete posjetiti Mattupetty jezero koje je okruženo brdima i šumom, na kojoj se nalazi mala hidroelektrana. Popodne transferom idemo do Periyara na prijavu u hotel. Navečer preporučamo da pogledate performans u lokalnom teatru.

Večera I noćenje u hotelu u Periyaru.

 

DAN 06.                  PERIYAR               

Rano ujutro krećemo u ploividbu lokalnim brodom vidjeti Periyalwildlife Reserve. Smješten na atraktivnom dijelu jezera, čini ga najpopularnijim dijelom južne Indije. Periyar je mjesto za plovidbu jezerom I mogu se vidjeti razne vrste ptica. Slijedeće nam je na programu svetište koje obiluje blagodatima I ekološkim uzgojem. Također, uživajte u obilasku plantaža začina i slonovima u Selu slonova nešto kasnije popodne.

Večera I noćenje u hotelu u Periyar.

 

DAN 07.                 PERIYAR - ALLEPPEY           (vožnja 140 KM/ 4 h)

Odjava iz hotela I transfer do grada Alleppey. Nakon prijevoza cestom, dolazimo u pristanište gdje ćemo se ukrcati na lokalni brod - Kettuvallam. Pri dolasku na brod, krećemo na  krstarenje oko prekrasne Vembanadlake. Ovo jezero pruža očaravajuće iskustvo turistima, najbolje je mjesto za izlet na kojem možete opustiti svoj um i tijelo. Voda mu daje ugodnu svježinu tjekom dana. Dok se starije osobe mogu šetati oko jezera, čitati knjigu ili odmarati, mladi se mogu odlučiti za ribolov ili veslanje. Moguće je također vidjeti I svakodnevni život mještana uzduž zaleđa jezera.

Ručak i večera na brodu House Boat. Noćenje u House Boat.

 

DAN 08.                  ALLEPPEY – MARARI  (vožnja 20 KM/ 1 h)

Nakon doručka odjavljujemo se sa broda, te nastavljamo s transferom do Mararikulam.

Prijava u hotel na plaži (hotel po izboru).

Dan za odmor.

Večera i noćenje u hotelu u Marari.

 

DAN 09. – 14.         MARARI

Doručak u hotelu, slijedećih 6 dana predviđeno je za odmor, uživanje, opuštanje na plaži, slobodno vrijeme, šoping I slično.

Večera i noćenje u hotelu u Marari.

 

DAN 15.                 MARARI – KOCHI        TRANSFER DO AERODROMA    (vožnja 65 KM / 1.5 h)

                                KOCHI – DELHI                    ZRAKOPLOVNI LET

Nakon doručka odjavljujemo se iz hotela. Transfer do aerodroma Kochi.

Zrakoplovni prijevoz do Delhi, 1 noćenje u Delhi.S predstavnikom putovanja idemo na transfer do hotela.

Večera I noćenje u hotelu.

 

DAN 16.                 POLAZAK IZ DELHIA           

Ranojutarnji transfer do aerodroma gdje idemo na međunarodni let za povratak kući.

 

 

NAPOMENE:

Cijena uključuje

- hotelski smještaj u 4* ili 5*

- sastanak s lokalnim vodičem na dolasku

- transfere na destinaciji , obilaske, izlete kako su navedeni u programu

- vožnju rikšom u New Delhiu

- safari vožnju brodom

- 30 min vožnje na slonu

- dan vožnje brodom u povratku (uključen ručak)

 

 

Odgovorni organizator putovanja: Itm escape toIndia, India
 

Broj osoba:
Polazak:

Galerija slika

Video

American Express  Diners Club International  Visa  MasterCard  Maestro  DinaCard  Discover
MasterCard® SecureCode™  Verified By Visa  Corvuspay.hr
© Generel Destination Guide - Cruise & Travel - All rights reserved.